Club Sandwich

Club Sandwich: klassikeren!

Club Sandwichen er en sand klassiker, der aldrig går af mode. Sandwichen kan serveres til frokost såvel som aftensmad og kombinationen af grønt, kød, dressing og brød er en genial sammensætning. Jeg tænker personligt, at der efterhånden er kreeret mange versioner og svar på, hvad en god club sandwich er. Jeg har fokuseret på den klassiske, men alligevel gjort opskriften til min egen, ved at bruge min opskrift på durumbrød og kombinere dressigen med elementer jeg synes komplimentere kødet godt.

Gør retten ekstra hurtig:

  • Rist et premade ciabattabrød på en pande med fedtstof eller lav dine durum flutes nogle dage forinden og frys dem ned, indtil dagen derpå
  • Lav dressingen dagen før
  • Snit alle grøntsagerne dagen før og læg dem klar på et fad til dagen efter

Tips:

  • Du kan også bruge andre typer kød til brødet. Eksempelvis skinke, kalkun, flanksteak eller frikadeller.
  • Sandwichfyldet giver anledning til at få brugt grøntsagsrester.
  • Dressingen kan du også gøre til din egen. Brug i stedet dine farvorit krydderier. Du kan også skifte creme fraiche ud med græsk yoghurt eller kører halv creme fraiche og halv mayonnaise.

Vi er meget glade for at bruge opskriften herhjemme, da den er alsidig og henvender sig til både voksne og børn. Den kan freestyles med det man lige har derhjemme i køleren også er den nem at bikse sammen til en frokost eller aftensmad.

Jeg håber du bliver ligeså glad for opskriften som vi er! Rigtig god fornøjelse!

Antal personer: 4-6 Serveringer

Durum Flutes
50g gær
3dl lunken vand
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
250g durum mel
200g hvedemel

Topping
Himalaya Salt

Fyld
600g kyllingebryst
2 spsk rapsolie
½ spsk friskkværnet peber
½ spsk all round krydderi
200g bacon
2 hoveder hjertesalat, pil bladene
½ agurk, skiver
1 gul peberfrugt, skiver
1 stort rødløg, skiver

Dressing
500g creme fraiche 9% fedt
1 spsk mild karry
1 fed hvidløg, presset
1 tsk mild sennep
Smag til med salt og peber

1. Start med dine durum flutes, så de kan sættes til hævning.
2. Opløs gæret i den lunkne vand og tilføj derefter resterende ingredienser. Lad dejen ælte godt igennem, indtil den slipper skålen. Lad den hæve i skålen i 30 minutter.
3. Tænd din ovn på 200 grader, varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir og smør et ildfast fad med olie.
4. Placer kyllingefiletterne i fadet. Drys dem med peber og all round krydderi og bag dem i ovnen i cirka 25 minutter.
5. Anret din bacon på bagepladen og bag det i kombination med kyllingen i cirka 15 minutter. Når begge elementer er bagt færdig, sættes ovnen op på 220 grader.
6. Del brødet op i to lige store stykker. Kom vand på hænderne og twist dej stykkerne aflange mellem hænderne, hvorefter de anrettes på bagepladen ved siden af hinanden.
7. Drys brødene med Himalaya salt og lad dem efterhæve i yderligere 15 minutter.
8. Skær kyllingen ud i skiver og forbered alle grøntsagerne.
9. Bag dine flutes I midten af ovnen i 15 minutter og lad dem derefter køle helt af.
10. Bland alle ingredienser sammen til dressingen og smag den til med salt og peber.
9. Anret grøntsagerne på et fad sammen med bacon og kylling og skær brødet ud i hånd venlige stykker. Server dressingen på siden.

Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top