Haydari

Haydari: min absolutte favorit!

Er du på udkig efter den perfekte dip eller spread, der kan løfte ethvert måltid til nye højder, så skal du prøve min haydari. Den er så god, at jeg ikke længere har tal på, hvor mange gange min familie og jeg har lavet den. Den cremede, smagfulde tyrkiske dip er simpelthen bare noget ud over det sædvanlige og imponere folk hver evig eneste gang!

Hvad Er Haydari?
Der er efterhånden mange svar på, hvad en god haydari  er. En traditionel haydari, laves af drænet yoghurt, fetaost, hvidløg og friske krydderurter. Den har en fyldig og cremet konsistens, der gør den perfekt som både dip og spread. Ofte finder folk frem til deres egen yndlings kombination – jeg har gjort det samme. Min haydari er blandet sammen med blød feta, grillet peberfrugt (du kan bruge alle farver), hvidløg, frisk persille og sambal oelek. Sidstnævnte er for mig den “hemmelige” ingrediens som er smagsforstærker til dippen.

Haydari er utrolig alsidig. Den passer perfekt til tapasbordet, hvor den kan serveres sammen med friskbagt brød, grøntsagsstave eller som en del af en større mezze. Den fungerer også fantastisk som spread i sandwiches eller wraps, hvor den tilføjer både smag og en lækker, cremet konsistens. Prøv den med grillet grøntsager, hvor dippen bruges som bund – idéerne er mange og kun fantasien sætter grænser.

Gode Tips:
Eksperimentér med krydderurter: jeg bruger persille, fordi jeg personligt, synes at urten fungere rigtig godt. Du kan dog også prøve basilikum, mynte eller frisk dild.
Tilsæt lidt krydderi: selvom dippen i sig selv, er godt krydret, kan man altid eksperimentere med krydderier. Du kan eksempelvis prøve kræfter med cayennepeber, chiliflager, løgpulver eller paprika.
Feta: brug en blød feta, da det giver det bedste resultat. Jeg bruger den som hedder Puck – min evige go-to feta.
Servering: Ud over at bruge haydari som dip eller spread, kan du også bruge den som topping på bagte kartofler eller som en sauce til grillet kød og fisk.

Jeg håber du vil få ligeså meget glæde af dippen som jeg. Jeg har endnu ikke mødt nogen som IKKE kunne lide dippen – det må være et tegn.

Find også andre opskrifter på dips og finger foods idéer her.

Antal personer: 4 Personer

400g puck feta, blød feta
1 rød, gul eller grøn peberfrugt
1 fed hvidløg, pillet
½ spsk sambal oelek
1 spsk olivenolie
1 håndfuld persille

1. Start med at opvarme din ovn ved 200 grader, grill og anret et stykke bagepapir på en bageplade.
2. Udhul din peberfrugt og skær den i kvarte. Kom alle stykkerne på bagepladen med skindet opad. Brug også toppen fra peberfrugten. 3. Kom peberfrugten i ovnen, anden øverste rille og gril dem indtil skindet er sort. (Bemærk resten af peberfrugten ikke må blive sort, men kun skindet)
4. Når peberfrugt stykkerne er grillet, kommes de i en pose. Kom dem derefter i fryseren, indtil de er helt kolde, hvorefter skindet pilles af.
5. Kom som det sidste alle ingredienser i en foodprocessor og blend det godt sammen. Server dippen sammen med brød.


Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top