Jordbærtærte


Jordbærtærte: favoritten!

Når jeg tænker på en kage, jeg faktisk har et “forhold” til – må det uden tvivl være jordbærtærten. Jeg er egentlig ikke den store kage- dessertspiser – jeg ville anytime vælge salt over sødt, MEN jordbærtærte har mit hjerte!

Da jeg var gravid med Miles, havde jeg aldrig i min vildelste fantasi forstillet mig, at min store craving skulle være jordbærtærte. Jeg har altid elsket den kage, men efter min graviditet er min craving, for lige DEN kage blevet forstærket. Derfor ville det også være mærkeligt, hvis jeg ikke havde en opskrift herinde på min egen version.

Jeg har efterhånden smagt mange jordbærtærter – faktisk de fleste der tilbydes i Århus, så hvis du er i tvivl om, hvor du skal tage hen, skriver du bare!

Udover at tærten er min favoritkage, er kagen os MEGET dansk. Jordbærtærten er en af de desserter, der virkelig indkapsler essensen af dansk sommer. Den er enkel, men alligevel så tilfredsstillende, og den kan laves i utallige variationer, alt efter hvad man foretrækker og pyntes alt efter, hvilket visuelt øje man måtte have. Nogle versioner har en fyldig mazarinbund, andre en lettere kiks- eller mørdejsbund. Fyldet kan være alt fra en klassisk vaniljecreme til en let flødeskum eller mascarponecreme. Uanset hvordan man vælger at lave den, er én ting sikkert: en jordbærtærte er altid et hit.

Find også opskrifter på andre lækre kager her eller desserter.

 

Antal personer: 6-8 Serveringer

Mørdej
100g smør, halvblød
180g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
2 spsk flormelis
1 æggeblomme, gem hviden

Mazarin Fyld
80g marcipan, revet
80g sukker
80g blød smør
1 æggehvide

Vaniljecreme
1 vaniljestang
50g sukker
20g maizena
5dl mælk
2 æggeblommer

Andet
100g mørk chokolade

Pynt

500g jordbær, skæres i kvarte
Tørrede kornblomster, kan undlades

1. Start med mørdejen til tærten. Skær smørret i mindre stykker og kom stykkerne i en røreskål sammen med mel og vaniljesukker. Tilsæt på slum flormelis og sidst æggeblommen for at samle dejen, uden at den bliver for fast.
2. Tryk dejen ned i en non-stick rektangulær tærteform med løs bund og pres dejen godt op af kanterne. Sæt tærtebunden på køl, dækket med film i en time.
3. Gå i gang med at lave mazarin fyldet. Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det hele godt sammen, så du får en ensartet masse. Når fyldet er pisket godt, pakkes skålen ind og sættes på køl i 45 minutter.
4. Begynd nu på vaniljecremen. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og kom dem i en skål sammen med sukker, maizena og 1 dl af mælken. Pisk ingredienserne til en luftig masse og tilføj æggeblommerne en efter en under omrøring.
5. Den resterende mælk koges op sammen med den tomme vaniljestang. Når mælken koger tilsættes de øvrige ingredienser til cremen, som du forinden piskede sammen. Kog blandingen op i 5 minutter samtidig med at den piskes godt. Når den er kogt op og tykner, overføres den med det samme til en kold beholder og sættes på køl, indtil den er kold og klar til brug. Husk at fiske vaniljestængerne op.
6. Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
Prik tærtebunden med en gaffel og forbag den i ovnen i 10 minutter. Kanterne bliver gyldne. Skru ovnen ned på 180 grader.
7. Smulrer mazarin fyldet udover den halvbagte tærtebund. Bag tærten i cirka 20 minutter til fyldet har sat sig.
8. Når kagen er taget ud, flækkes chokoladen groft og drysses hen over kagen. Lad det smelte og smør det derefter udover tærten. Sæt derefter kagen på køl i 10 minutter, så chokoladen sætter sig lidt, inden cremen skal på.
9. Kom cremen i en sprøjtepose og sprøjt den forsigtigt hen over chokoladen.
10. Kom alle jordbær forsigtig på cremen og stabel dem oven på hinanden. Drys med lidt tørrede kornblomster.

Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top