Kartoffel Porrer Suppe
- Tilberedning 45 min.
50g smør
850g kartofler
220g knoldselleri
2 store porrer
½ tsk spidskommen
1½ L grøntsagsbouillon
2½ dl fløde 38%
Salt og peber efter smag
Topping
200g bacontern
Ristede solsikkekerner
1 håndfuld frisk persille, hakket fint
1.Tænd ovnen på 200 grader varmluft og beklæd en bageplade med et stykke bagepapir. på to bageplader. Fordel baconternene ud over bagepladen og bag dem, indtil de er sprøde.
2. Smelt smør i en stor gryde ved middelvarme.
3. Skræl kartofler og selleri og sker begge elementer ud i mellemstore tern. Skær porrerne ud i skiver og kom dem, kartofler, selleri og spidskommen i gryden med smør.
4. Svits ingredienserne, hvorefter bouillon tilføjes. Lad suppen koge under låg indtil kartofler og selleri er kogt igennem – tjek eventuelt med en kniv.
5. Når kartofler og selleri er kogt igennem, blendes suppen sammen med fløde og smages til med salt og peber.
6. Top suppen bacontern, kerner og frisk persille.
7. Server eventuelt suppen med brød på siden.
Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!