Kartoffel Tærte Med Landskinke

Min Kartoffel Tærte Med Landskinke SKAL du prøve!

Den er helt genial og anderledes fra de mere traditionelle tærter, da bunden er lavet af kogte kartofler som mases sammen i fadet og dermed danner en bund. Tærten er hurtig at bikse sammen og har du dagen forinden kogt kartofler, kan snildt forberede den på ti minutter.

Tærten creme fraiche, skalotteløg, landskinke, mozzarella og frisk timian og er en perfekt kombination.

Hvis du ikke er vild med ingredienserne tærten er toppet med, kan du i stedet toppe den med dine favoritter. Du kan også udskifte landskinke med kyllingestrimler eller bacon. Ønsker du endnu mere smag, kan du vende tørrede krydderier i creme fraichen og på den måde skabe din egen version.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Danespo som tilbyder en bred vifte af opskrifter med kartofler som hovedelement. Find også flere kartoffel opskrifter her kartofler.

Antal personer: 4 Personer

800g kartofler med skræl, kogte
Oliespray
250g creme fraiche 18%
1 skalotteløg, skiver
80g landskinke
1 kugle mozzarella, pillet
Friskkværnet peber
Frisk timian

1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
2. Pensel en tærteform med smagsneutralolie med en diameter på 27 centimeter.
3. Kom de kogte kartofler hele ned i tærteformen og læg et bagepapir hen over. Pres kartoflerne flade, ved at trykke bagepapiret ned over kartoflerne.
4. Smør creme fraiche hen over kartoflerne.
5. Drys med skalotteløg og anret store stykker landskinke tilfældigt.
6. Top tærten med mozzarella, peber og frisk timian.
7. Bag tærten i anden øverste rille i ovnen i cirka 20 minutter, indtil osten er smeltet og skinken lidt branket.


Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top