Kartoffelsalat Med Æg & Rejer

Kartoffelsalat Med Æg & Rejer: en lækker tilføjelse til sommerbordet

Når sommeren melder sin ankomst, skydes sæsonen for kartoffelsalat for alvor i gang. Jeg ELSKER en klassisk kartoffelsalat, men kan også godt i ny og næ, lide at teste nye variationer. Den her opskrift er udviklet med udgangspunkt i kartoflen, hvoraf jeg har tilføjet æg og rejer som fylde. En god trio efter min mening, der bringer friskhed, fylde og smag til bordet. Salaten er perfekt som tilbehør til grillmaden eller som en let frokostret derhjemme eller til madpakken. Salaten er udviklet i samarbejde med Danespo.

Tips:

  • Variation af fisk: er du ikke så vild med rejer, kan du erstatte dem med eksempelvis røget laks eller varmrøget makrel.
  • Tilføj endnu mere grønt: vil du tilføje endnu mere grønt til salaten, kan du blande din favorit grøntsager i eller bruge dine rester du måtte have i køleskabet.
  • Dressing: er du ikke vild med creme fraiche, kan du også snildt lave en oliedressing og kører hen over salaten.

Salaten er alsidig og fungere godt som et mættende tilbehør. Den er let at lave i forvejen og kan nemt tilpasses efter sæsonens råvarer og dine personlige præferencer.

Er du vild med kartofler og salat, kan du finde meget mere inspiration via de to kategier.

Antal personer: 4 Serveringer

250g mini kartofler, koges og skæres i kvarte
3 æg, koges og skæres i kvarte
1 hoved hjertesalat, bræk i mindre stykker
1 håndfuld bredbladet persille
2 skoleagurker, skiver
6 radiser, tynde skiver
1 moden avocado, skiver
1 bdt frisk dild, pillet groft
80g rejer

Dressing
250g creme fraiche 18%
2 spsk tørret dild
Smag til med salt og peber

1. Kog både kartofler og æg og lad begge elementer køle helt af i koldt vand. Halver kartoflerne og skær æg i kvarte.
2. Anret som det første hjertesalaten i et fad, bredbladet persille, kartofler, agurk, radiser og avocado. Anret som det sidste æg, frisk dild og rejer.
3. Rør ingredienserne til dressingen sammen og placer små klatter ovenpå salaten ved hjælp af en ske.

Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top