Kartoffelsalat Med Sennepsvinaigrette & Urter
- Tilberedning 40 min.
Kartoffelsalat Med Sennepsvinaigrette & Urter
Der er ingen tvivl om, at jeg er ellevild med kartofler i alle former og variationer! Jeg er vokset op med kartofler, serveret kogte, bagte, stegte, you name it og det har altid været en favorit herhjemme! Derfor er jeg meget stolt af mit samarbejde med Danespo, hvor jeg hver måned får lov til at udfolde mig i kartoflens opskrift univers og ideerne er mange.
En smagfuld sommerfavorit som jeg specielt er vild med er denne, kartoffelsalat vendt i den lækreste vinaigrette dressing og toppet med syltede sennepsfrø og friske urter.
Tips:
- Lav dine syltede sennepsfrø dage før og spar tid på selve dagen, hvor salaten skal serveres
- Har du hverken persille, forårsløg eller kørvel, kan du snildt bruge andre friske urter
- Dressingen kan laves 2-3 dage før brug og har du ikke æblecidereddike, kan den eksempelvis skiftes ud med hvidvinseddike
Prøv denne opskrift til din næste picnic, grillfest eller som en lækker tilføjelse til et sommermåltid. Den vil med garanti blive en favorit blandt dine gæster og familie!
Er du på udkig efter andre opskrifter med kartoffel som hovedelement. Se her kartofler.
1kg mini kartofler, kogt
1 håndfuld bredbladet persille, hakket fint
1 håndfuld frisk kørvel, plukket
Syltede sennepsfrø
50g sennepsfrø
1dl hvidvinseddike
2 spsk sukker
Dressing
3 spsk dijonsennep
6 spsk akaciehonning
6 spsk æblecidereddike
1 spsk rapsolie
½ tsk salt
Smag til med friskkværnet peber
Topping
Bredbladet persille, hakket fint
2 forårsløg, hakket fint
1 spsk kapers, hakket fint
1. Kog kartoflerne i letsaltet vand, indtil de er kogt igennem.
2. I mellemtiden kommes sennepsfrø i en kasserolle sammen med eddike og sukker og det hele koges op, indtil sukkeret er opløst. Opbevar de syltede sennepsfrø i en lufttæt beholder eller et glas med lag.
3. Ryst alle ingredienserne til dressingen og forbered dressingen – kom eventuelt ingredienserne til dressingen i et glas med lag og ryst det hele sammen.
4. Lad de små kartofler køle helt af, inden de vendes med dressingen. Anret dem derefter i en stor skål eller et fad.
5. Top kartoflerne med små skeer syltede sennepsfrø, persille, forårsløg og kapers.
Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!