Linseburger

Antal personer: 4 Serveringer

Bøffer
200g røde linser
130g fetatern, smuldret
1 rødløg, finhakket
2 fed hvidløg, presset
1 tsk paprika
1 tsk chiliflager
1 tsk løgpulver
2 æg
4 spsk hvedemel
2 dl pankokrummer
1 tsk salt
1 tsk peber
Pankokrummer, til panering

Syltede rødløg
3dl eddike
2 dl sukker
2 rødløg, skæres i halvmåner

Dressing
250g creme fraiche 18%
3 spsk ketchup
1 spsk løgpulver

Andet
½ hoved frillice salat, pil blade
2 skole agurker, skiver
8 stk burgerboller, jeg bruger brioche

1. Kog linserne efter anvisning i letsaltet vand. Lad dem derefter køle af.
2. Kom linser og resterende ingredienser i skål og ælt det hele godt sammen.
3. Form bøfferne uden at presse dem for meget og vend dem derefter i panko. Steg dem på en opvarmet pande med smagsneutral olie. Vend bøfferne, når de er gyldne og sprøde. Vend dem forsigtigt med en pallet.
4. Imens bøfferne steger, påbegyndes de syltede rødløg.
5. Kog eddike og sukker op. Kog de to elementer, indtil sukkeret er opløst.
6. Kom løgene på glas eller i en skål med låg.
7. Hæld den varme eddike blanding hen over løgene, indtil løgene er dækket.
8. Sæt løgene på køl i nogle timer. Bemærk, at løgene godt kan bruges efter 30 minutters syltning.
9. Forbered dressing og grønt og lun bollerne. Saml burgerne efter eget ønske.

Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top