Manitoba Brød

Manitoba BRØD!

Der er intet som duften af nybagt brød – det skaber følelsen af hygge og for mig er bagværk og ikke mindst duften derfra, noget jeg er vokset op med. Jeg husker de tidlige morgener eller dagene efter skole, hvor huset duftede af godt bagværk, fordi min mor igen igen havde været i køkkenet. Det er egentlig stadigvæk og der er ingen tvivl om, at brød og kager er hendes store interesse, inden for madlavning.

Min mors Manitoba brød er ud over det sædvanlige! Brødet er simpelt og passer sig selv det meste af tiden. Det er perfekt som tilbehør, men fungere også super godt som sandwichbrød.

Gode tips:

  • Jo mere tålmodighed du har og tid i forhold til hævning, jo bedre. Hvis du har god tid til at lade brødet hæve, er det ideelt at lade det stå til hævning ved stuetemperatur i op til 12 timer. På den måde giver du dejen ekstra god tid til at danne luftbobler.
  • Fold og ælt ikke brødet mere end beskrevet – jo mindre du kan “røre” brødet jo bedre.

Når du laver brødet første gang – så gør dig selv den tjeneste, at få det smagt, imens det er lunt og med en god klat smør, det smager helt fantastisk!

Husk du også snildt kan fryse brødene til senere brug.

Jeg håber, du vil nyde at bage og smage dette fantastiske Manitoba brød lige så meget som jeg gør!

Jeg kan også anbefale at prøve mine koldthævede boller som smager hammer godt!

Antal personer: 2 Stk
7 dl vand
15g gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
500 g manitoba
300 g tipo 00 mel
1. Opløs gæret i vand i en stor skål.
2. Tilsæt derefter resterende ingredienser til skålen med vand og gær og rør det hele godt sammen. Sørg for at alle mel klumper er rørt ud.
3. Sæt dejen tildækket i mindst 6 timer. på køkkenbordet i mindst 6 timer.
4. Når dejen er færdig hævet, hældes den ud på et meldrysset bord. Siderne vendes ind over hinanden 4-6 gange (brug en god dejskraber med skaft). Vær opmærksom på, at du ikke skal vende dejen ind over hinanden mere end det nævnte, da du ellers vil slå luften ud.
5. Tænd ovnen på 250 grader, varmluft og beklæd en bageplade med et stykke bagepapir.
6. Del dejen op i to lige store stykker og løft dem over på bagepladen ved hjælp af dejskraberen.
7. Bag brødet i cirka 25-30 minutter afhængig af ovnen du har.
Har du god tid, kan dejen sagtens stå i op til 12 timer.

Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top