Manitoba Brød
- Tilberedning 8 timer
Manitoba BRØD!
Der er intet som duften af nybagt brød – det skaber følelsen af hygge og for mig er bagværk og ikke mindst duften derfra, noget jeg er vokset op med. Jeg husker de tidlige morgener eller dagene efter skole, hvor huset duftede af godt bagværk, fordi min mor igen igen havde været i køkkenet. Det er egentlig stadigvæk og der er ingen tvivl om, at brød og kager er hendes store interesse, inden for madlavning.
Min mors Manitoba brød er ud over det sædvanlige! Brødet er simpelt og passer sig selv det meste af tiden. Det er perfekt som tilbehør, men fungere også super godt som sandwichbrød.
Gode tips:
- Jo mere tålmodighed du har og tid i forhold til hævning, jo bedre. Hvis du har god tid til at lade brødet hæve, er det ideelt at lade det stå til hævning ved stuetemperatur i op til 12 timer. På den måde giver du dejen ekstra god tid til at danne luftbobler.
- Fold og ælt ikke brødet mere end beskrevet – jo mindre du kan “røre” brødet jo bedre.
Når du laver brødet første gang – så gør dig selv den tjeneste, at få det smagt, imens det er lunt og med en god klat smør, det smager helt fantastisk!
Husk du også snildt kan fryse brødene til senere brug.
Jeg håber, du vil nyde at bage og smage dette fantastiske Manitoba brød lige så meget som jeg gør!
Jeg kan også anbefale at prøve mine koldthævede boller som smager hammer godt!
15g gær
300 g tipo 00 mel
Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!