Oliven Ascalone

Oliven Ascalone: en italiensk delikatesse

Oliven er en uundgåelig del af middelhavskøkkenet, men blandt de mange sorter og tilberedningsmetoder findes der en skjult perle, der fortjener opmærksomhed: Oliven Ascalone. Jeg blev introduceret for denne tilberedning af oliven, da jeg arbejdede på en italiensk restaurant i Australien og siden da er de blevet lavet igen og igen.

Hvad Er Oliven Ascalone?
Afhængig af hvad man har prøvet, kan man få fyldte oliven med panering eller versionen uden fyld – jeg selv er vild med den simple, hvor oliven bliver paneret i æg, mel og brødkrummer. Til forskel for den oprindelige tilberedning på pande, kommer jeg de panerede oliven i en air fryer – det giver den lækreste crisp til skallen.

Perfekte Snack:
Oliven Ascalone er den perfekte snack, som nydes med et koldt glas vin eller øl. Deres sprøde ydre og den saftige, smag fra oliven gør dem uimodståelige. Server dem også som en del af en antipasto, sammen med andre klassiske italienske småretter som ost, prosciutto og grillede grøntsager.

Tips:

  • Tilberedning: traditionelt bliver Oliven Ascalone stegt i rigelig olie, men i en air fryer giver det en lidt “lettere” version. De vil bliver dejlig sprøde og lækre, men med mindre fedt.
  • Dyppelse: server dine oliven med creme fraiche toppet med friske urter eller en tomatsauce. Frisk citronsaft hen over de sprøde oliven kan også bringe smagen til nye højder.
  • Oliven: brug dine yndlings oliven – det er dog bedst at bruge de lidt større, for bedste resultat!

Er du vild med tapas, snacks og dips, ligesom jeg og har du aldrig prøvet Oliven Ascalone, er det about time! De smager herrer godt! Deres unikke kombination af smag og tekstur gør dem til en uforglemmelig oplevelse, der vil glæde dine smagsløg og imponere dine gæster. Uanset om du serverer dem til en særlig begivenhed eller bare nyder dem på en rolig aften, så smager de lige godt hver gang.

Find flere tapas opskrifter her eller måske du mangler inspiration til lækre dips?

1 gl store grønne oliven u. Sten
50g rasp
50g hvedemel
1 æg
2 tsk citronpeber
Rapsolie
¼ citron, saften

Dressing
150g creme fraiche
2 spsk citronsaft
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk salt

Andet
¼ bdt purløg, hakket

1. Dræn dine oliven og dup dem tørre.
2. Kom rasp, mel og æg i hver sin skål og bland krydderiet i melet. Pisk æggene med en gaffel.
3. Vend dine oliven i æg, mel, æg og sidst rasp og anret dem i skuffen på din airfryer.
4. Kom olie og citronsaft i en skål og pensel dine oliven.
5. Bag dem i cirka 20 minutter, ved 160 grader, indtil de er gyldne og crispy.
6. Bland ingredienserne til dressingen sammen og server den sammen med din oliven på et fad.
7. Drys dressingen med frisk purløg.


Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top