Pesto Med Basilikum

Pesto med basilikum – en smagfuld klassiker fra det Italienske.

Basilikums pesto er nok en af de mest velkendte saucer fra det italienske køkken. Med sin smukke grønne farve og intense smag af frisk basilikum, er denne pesto en alsidig og elsket tilføjelse i mange retter og som tilbehør. Længere nede finder du opskriften og idéer til, hvordan du kan bruge din pesto i diverse retter.

Basilikums pesto kan bruges på mange måder. Her er nogle idéer til, hvordan du kan integrere saucen i dine måltider:

  • Pasta: Den klassiske – at blande pestoen med friskkogt pasta. Tilsæt lidt af kogevandet for at få en endnu mere cremet konsistens og top retten med friskrevet parmesanost
  • Sandwich: brug din pesto som smørelse i sandwiches
  • Salater: rør pestoen med eksempelvis kartofler, pasta eller salatblade eller top grønne salater med små skeer pesto på toppen
  • Kylling: Snit kyllingbryst og fyld det med pesto, kør bacon omkring og bag det i ovnen
  • Grøntsager: brug pestoen til gnavegrønt eller som topping til grillede grøntsager
  • Pizza: brug pestoen som base til pizzabunde
  • Kød generelt: brug pestoen som marinade

Basilikums pesto kan opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder i op til en uge. For at forlænge holdbarheden kan du dække overfladen af din pesto med et tyndt lag olivenolie.

Find også opskrifter på andre dips her dips.

Antal personer: 1 Glas

2 bdt frisk basilikum
1 fed hvidløg
25g pinjekerner
30g friskrevet parmesan
1,75dl olivenolie
2 spsk citronsaft
Smag til med salt og peber

1. Pil bladene af den friske basilikum og kom dem sammen med resterende ingredienser i en skål.
2. Blend det hele sammen med en stavblender og smag pestoen til med salt, peber og eventuelt citronsaft.

Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top