Råstegte Kartofler Med Et Asiatisk Twist
- Tilberedning 55 min.
Råstegte Kartofler Med Et Asiatisk Twist – en smagfuld fusion!
Er du vild med kartofler og asiatisk inspireret mad? Så bliver du altså nødt til at prøve denne opskrift! De her råstegte kartofler vendt i den lækreste chili sesam olie dressing er død lækker. Retten fungere godt som tilbehør til andre asiatiske retter – også vil jeg lige skrive under på, at kartoflerne smager ligeså godt dagen efter som rester. Du kan også servere kartoflerne som en lille snack før hovedretten, serveret i små bambusbåde eller som en del af et tapas- eller mezefad.
Tips:
- Skal retten være ekstra grøn, kan du bage andre grøntsager i ovnen sammen med kartoflerne
- Du kan altid selv prøve at eksperimentere med egne saucer som eksempelvis hoisinsauce eller teriyakisauce
- Du kan koge kartoflerne et par dage før for at spare tid
Mine råstegte kartofler med et asiatisk twist er anderledes og smagfulde og en anderledes måde at nyde en klassisk ingrediens på. Prøv denne opskrift næste gang du ønsker at imponere dine gæster eller bare forkæle dig selv med noget ekstra lækkert.
Opskriften er udviklet i samarbejde med Danespo. Hvis du er vild med de asiatiske køkken kan du finde flere opskrifter her asiatiske opskrifter.
1kg kartofler, skrællet
4 spsk rapsolie
1 tsk bagepulver
Olie Dressing
6 tsk chiliolie med hvidløg og sesam
2 fed hvidløg, presset
2 spsk akaciehonning
1½ spsk soya
1 spsk ris eddike
1½ forårsløg, hakket fint
¼ bdt frisk purløg, hakket fint
Topping
Forårsløg, hakket fint
Ristede løg
Ristede sesamfrø
1. Kom de skrællede kartofler i letsaltet vand og kog dem op. Når de er kogt igennem, drænes de og køles helt af.
2. Tænd ovnen pa 200 grader varmluft og beklæd en bageplade med et stykke bagepapir.
3. Skær kartoflerne ud I mellemstore stykker, kom dem forsigtigt I en skål med olie og bagepulver og vend dem rundt. Fordel dem derefter udover bagepladen og bag dem I midten af ovnen I cirka 40 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.
4. I mellemtiden mixes oliedressingen sammen. Kom chiliolien i en lille gryde og varm den op, indtil den bobler. Brug eventuelt et grillspyd og stik det i olien, syder det omkring spyddet er olien klar. Kom hvidløg i en lille skål og hæld olien henover, imens der konstant røres. Tilføj derefter resterende ingredienser til dressingen. Pisk det hele godt sammen.
5. Anret de råstegte kartofler i en dyb tallerken eller skål og hæld dressingen hen over. Vend det hele rundt.
6. Top kartoflerne med friske forårsløg, ristede løg og sesamfrø.
Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!