Svampet Æblekage Med Mandelsplitter & Vaniljeis

Kage
2 store æbler
125g smeltet smør
150g sukker
2 tsk vaniljesukker
125ml mælk
2 æg
1 tsk bagepulver
3 tsk brun farin
1 tsk kanel
225g hvedemel
20g mandelsplitter

Pynt
Flormelis

Andet
Vanilje is

1. Tænd din ovn på 180°, varmluft og anret et stykke bagepapir i bunden af en springform med en diameter på 20 cm. Klip overskydende bagepapir af.
2. Smør springformen med smør hele vejen rundt.
3. Skær æblerne ud i tynde både.
4. Pisk den smeltede smør, sukker og vaniljesukker luftig og kom herefter resterede ingredienser i, pånær æble stykkerne. Pisk dejen godt sammen.
5. Kom halvdelen af dejen i springformen og anret halvdelen af æble bådene hele vejen rundt. Smør resten af dejen henover, så æblerne er tildækket.
6. Anret de resterende æble både hele vejen rundt på toppen af kagen og drys med mandelsplitter.
7. Bag kagen I midten af ovnen i 60 minutter.
8. Server kagen med vanilje is og drys den med flormelis.

Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top