Græskarsuppe

Antal personer: 4 Serveringer

1 butternut squash
½ dl olivenolie
4 gulerødder, mellemtykke skiver
2 løg, kvarte
4 fede hvidløg, pillet
1L grøntsags bouillon
1 ds kokosmælk
Salt og peber efter smag

Pynt
100g ristede græskarkerner
1 spsk olivenolie
200g bacontern
250g creme fraiche 18 %

Bemærk bacon kan undlades, hvis man ønsker opskriften forbliver vegansk

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og anret bagepapir på to bageplader.
2. Skræl og halver dit græskar. Du kan undlade at skrælle, hvis dit græskar er økologisk, bare sørg for, at skylle det godt. Udhul græskaret med en ske og skær det ud i mellemstore stykker. Gem græskarkernerne.
3. Kom olie, græskar, gulerødder, løg i en gryde og svits det hele ved høj varme, indtil løgene er blevet bløde.
4. Tilføj grøntsagsboullion til gryden og lad suppen koge under låg, indtil græskar- og gulerodsstykkerne er bløde nok til, at blive blendet. Tag herefter gryden af varmen og hæld halvdelen af bouillonen fra i en skål.
5. Rens græskarkernerne fri for “kød” og tør dem. Fordel kernerne ud på en af bagepladerne og bag dem i ovnen i 8 minutter og lad dem herefter køle helt af.
6. Baconternene fordeles ud på den anden bageplade og bages i ovnen i cirka 15 minutter, indtil sprøde. Sæt både græskarkerner og bacon ind på samme tid.
7. Tilføj kokosmælk og den gemte bouillon til gryden med de kogte grøntsager og blend det hele sammen med en stavblender. Synes du konsistensen er for tyk, kan du tilføje mere kokosmælk.
12. Smag suppen til med salt og peber og server den med de ristede kerner, bacon og creme fraiche.


Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram @foodcomaandtravel.juliebagger_. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top