Konglehytta | Norge

Når vi herhjemme ønsker et afbræk fra hverdagens rutineprægede dagligdag, søger vi ofte til områder og steder som er naturpræget, da vi her finder ro. Konglehytta i Mjøsa, Norge, er et af dem.  Disse unikke hytter ligger midt i den betagende norske natur, og tilbyder en uforglemmelig oplevelse af fred, skønhed og eventyr som familie, par eller som solo.

I starten af august besøgte vi Konglehytta som er lokaliseret i Norge, cirka 40 minutters kørsel fra Oslo. Det var et helt unikt stay som vi sent ved glemme. Vi havde tre overnatninger som gav os tid til at slappe HELT af og bare nyde at lave ingenting.

I Mjøsli hytte og naturpark hvor hytterne er placeret, finder du ro mellem skov og bjerge og får en unik mulighed for at trække stikket fra hverdagens strabadser og travlhed. Mjøsli er kendt for sin uberørte natur, og Konglahytta er ingen undtagelse. Du bliver mødt af et breathtaking sceneri, hvor bjergene spejler sig i fjord, og den friske, rene luft fylder dine lunger.

Hytterne er i sig selv en visuel fryd, der harmonerer perfekt med omgivelserne. Bygget med bæredygtige materialer og indrettet med et fokus på enkelthed og komfort, er hytterne et bevis på, hvordan nytænkning, kan omfavne naturens skønhed. Med store vinduer, der lukker naturen ind, kan du nyde udsigten til de omkringliggende skove og bjerge. Hytterne er inspireret af grankoglen og deres unikke udseende, gør oplevelsen helt speciel.

At besøge Konglehytta i Mjøsli er en oplevelse, der beriger både krop og sjæl. Her kan du uforstyrret nyde tid med dine nærmeste eller dig selv.
Uanset om du søger eventyr eller blot ønsker at nyde stilheden, er Konglehytta et must stay. 

Er du interesseret i flere must stays, se her

Hytterne

Selvom Konglehytta er omgivet af vild natur, betyder det ikke, at du skal undvære komfort, tværtimod. Hytten er charmerende indrettet med træinteriør, der skaber en varm og hyggelig atmosfære. Med plads til både små og store er det den perfekte base.

Inde såvel som udenfor hytterne finder du mange forskellige faciliteter. Vi manglede absolut intet i løbet af dagene vi besøgte stedet. Responstiden via Instagram er nærmest instant og ejerne er meget imødekommende og venlige.

Faciliteter

Indendørs

  • Dobbeltseng
  • Toilet med bad
  • Strøm til opladning af apparater
  • Fjernsyn med mulighed for at logge på Netflix
  • Thekøkken med basale reskaber
  • Køleskab og kogeplader
  • Nespresso og kedel til kaffe og the, medbring selv dine favoritter
  • Basale ingredienser som olie, salt og peber

Udendørs

  • Privat terrasse
  • Smuk udsigt
  • Weber gasgrill 
  • Egen sauna
  • Bålfad
  • Bord bænkesæt
  • Legeplads, trampolin og fodboldbane i gåafstand

E-sport og cykeludlejning
Som noget helt ekstraordinært er det muligt at leje individuelle rum til E-sport. For leje af maskiner starter priserne fra 105,- NOK cirka 66 danske kroner og med leje af et helt rum starter priserne fra 255 NOK cirka 160 danske kroner. Læs mere her E-sport udlejning. 
Er man mere til den udendørs sport i det fri, er det muligt at leje cykler. Prisen er 200 
NOK pr. dag cirka 126 danske kroner. Det er dog også muligt, at leje 3 dage eller en hel uge. Sidstnævnte er en perfekt mulig for at udforske området. Læs mere her cykelleje.

Madordning
Hvis det skal gøres nemt, har Konglehytta et samarbejde med et cateringfirma, hvor det muligt at bestille mad i form af alle måltider og med levering.
Dog vil jeg sige at selve stedet ligger op til hjemmelavet mad, med de ekstraordinære faciliteter der tilbydes!

Besøg Koiedalen

Cirka en times kørsel fra Konglehytta, finder du Koiedalen.

Koiedalen er kendt for sin betagende natur, med grønne dale, smukke bjerge og klare vandløb, der snor sig gennem landskabet. Området er idéelt for dem, der ønsker at opleve norske vildmark uden forstyrrelser. Her kan du hoppe i søen som omfavnes af naturen, udforske skovens
“nisserute” som vi kalder den som er en sjov kreativ rute, lavet til hele familien med aktiviteter undervejs – det var højdepunktet for os. Turen kan du snildt bruge 1 time på. Derudover tilbyder området en masse trekkingruter.
Et meget smukt område som helt klart er en køretur værd! 

I Koiedalen finder du de traditionelle norske koier, som giver området sit navn. Koierne er mulige at leje igennem samme udlejer som Konglehytta. Book og læs mere her

Pris

Prisen pr. nat afhænger af, hvad du er på udkig efter. Der tilbydes følgende to muligheder:

  • 1 hytte med plads til 2 personer
  • 1 hytte med tilkoblet anneks, hvilket giver plads til 4 personer i alt

Annekset er dog et tilkøb som kommer oveni prisen.
Der er i alt 3 konglehytta, hvoraf to af dem har tilkoblet anneks.

En overnatning koster 1495 NOK, hvilket cirka svare til 940 danske kroner. Hvis du er nysgerrig på at læse mere, kan du klikke her.

Transport

Med udgangspunkt i Oslo lufthavn som start er, der er forskellige måder at transportere sig til Mjøsli hytta og naturpark. Det nemmeste er naturligvis at kører i bil. Det er en smuk tur og stedet ligger en lille time fra lufthavnen.
Det er også muligt at tage bus eller tog til Minnesund og derfra enten blive samlet op eller tage en taxi til Konglahytta. 

Tips
Forhåndsbook billetter for at sikre dig pladser på tog og bus, især i højsæsoner, kan det være en god idé at booke billetter hjemmefra.

Tjek lokale rejseplaner – brug rejseapps som Entur eller VY til at planlægge din rejse og finde opdaterede tider for offentlig transport.

Scroll to Top