Kartoffelsalat Med Bagte Majs

Sommeren er over os, og med solskin og lange, lyse aftener og lysten til at gøre lidt ekstra ud af sommermaden stor herhjemme. En af de mest elskede sommerklassikere i Danmark er uden tvivl kartoffelsalaten med hvert sit twist, alt efter hvad man er vokset op med. Jeg er selv vokset op med kartofler vendt i creme fraiche med frisk purløg og tomater – den er jeg kæmpe fan af! MEN kartoffelsalat kan også udvikles på, faktisk i mange former og variationer. Derfor har jeg kreeret denne lækre kartoffelsalat med bagte majs og frisk topping. Den er udviklet i samarbejde Danespo min samarbejdspartner.

Retten fungere perfekt som tilbehør til grillmaden, men kan også serveres seperat, da den mætter. Har du rester er den genial at bringe med som frokost.

Du kan lave mange forskellige varianter af kartoffelsalat, eksempelvis:

  • Kartofler vendt i creme fraiche dressing
  • Kartofler vendt i pesto – køb eventuelt pestoen premade, så sparer du tid
  • Kartofler vendt i en hjemmerørt vinaigrette
  • Kartofler bagt i ovnen med olie og krydderier som denne opskrift
  • Kogte kartofler toppet med friske urter

….altså mange bud på, hvordan en kartoffelsalat kan blive til.

Kartoffelsalat er en genial ret, der kan tilpasses efter sæson og ønske. Uanset om du foretrækker den klassiske cremede version eller en frisk variant, er kartoffelsalat altid et sikkert valg! Så næste gang du tænder op for grillen, så glem ikke kartoffelsalaten!

Vil du have inspiration til andre salater, kan du trykke her salater eller hvis du bare godt kan lide kartofler i lange baner, kan du finde flere opskrifter her; kartofler.

Antal personer: 4 Personer

1kg små kartofler med skræl, halveret
2 majskolber, kogt, skåret af i grove stykker
½ dl olivenolie
1 tsk chiliflager
1 tsk hvidløgspulver
Salt og peber efter smag
1 stor håndfuld bredbladet persille, hakket groft
1 stort rødløg, halvmåner
100g blød feta, smuldret

1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft og beklæd en bageplade med et stykke bagepapir.
2. Kom kartofler og majs i skål sammen med olie, chiliflager, hvidløgspulver, salt og peber og vend det hele godt rundt. Fordel derefter elementerne ud over bagepladen og bag det i ovnen i cirka 35 minutter.
3. Forbered i mellemtiden persille, løg og feta.
4. Anret de bagte kartofler og majs på et fad og drys salaten med persille, løg, feta og lidt olivenolie.

Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top