Snackfad Med Grøntsager

Snackfad Med Grøntsager er et lækkert og sundt alternativ. Fadet egner sig perfekt som eftermiddag- eller aftensnack og kan serveres som appetizer for gæsterne.

Snackfad med grøntsager er en fantastisk måde at præsentere grøntsager på – selv for børn. Måden det grønne anrettes på, præsentere grøntsagerne på en ny måde.

Herunder finder du nogle grunde til, hvorfor et grøntsagsfad er det perfekte valg som eftermiddags- eller aftensnack, samt hvordan du kan sammensætte det til at imponere dine gæster som en lækker appetizer.

Fordelene ved et Grøntsagsfad:

  • Sundhed og Ernæring: grøntsager er fyldt med vitaminer, mineraler, og fibre, som er essentielle for en sund kost. De bidrager til en god fordøjelse, en sund hud, og et stærk immunforsvar.
  • Variation og Smag: et grøntsagsfad kan varieres alt efter smag og præferencer. Du kan inkludere alt fra gulerødder og blomkål til farverige peberfrugter, cherrytomater, radiser, og selleristænger. Du kan også tilføje mere eksotiske valg som sukkerærter, babymajs eller jicama.
  • Tilpasset Tilbehør: grøntsagsfadet kan serveres med et udvalg af dips og dressinger som hummus, tzatziki, guacamole, creme fraiche dressing, hay dari eller din helt egen variant.
  • Visuel Appel: farverige grøntsager arrangeret på et fad er visuelt tiltalende. Du spiser med øjnene først og derfor er farver afgørende for, hvad der tiltrækker.

Grøntsager du kan bruge:

  • Peberfrugt i forskellige farver
  • Agurk eller skoleagurk
  • Radiser
  • Tomater, blandede farver og størrelser
  • Blomkål
  • Selleri
  • Gulerødder
  • Broccoli
  • Sukkerærter

Et grøntsagsfad er ideelt til en hurtig og sund eftermiddagssnack, når sulten melder sig. Uanset om du vil imponere dine gæster eller blot forkæle dig selv, er et grøntsagsfad det oplagte valg for et sundere alternativ.

Er du på udkig efter mere snack og dip inspiration, kan du her finde flere snacks og dips.

Antal personer: 4 Personer

1 agurk, stænger
½ rød og gul peberfrugt, stænger
1 ps snack gulerødder, stænger
6 stængler selleri, stænger
½ bdt radiser, skiver, overlappes af hinanden.
125g sukkerærter, halveret på langs

Dressing
250g creme fraiche 18%
1 bdt frisk dild
1 fed hvidløg, presset
2 spsk tørret dild
Smag til med salt og peber

1. Skyl og skær alle grønsagerne ud som beskrevet.
2. Kom alle ingredienserne til dressingen i en skål og rør det hele godt rundt. Smag dressingen til med salt og peber.
3. Anret skålen med dressingen centreret på et fad og begynd skiftevis af anrette grøntsagerne omrking.


Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top