Påske Cookies Med Tørrede Abrikoser & Cashewnødder

Påske Cookies Med Tørrede Abrikoser & Cashewnødder: en knasende bid til påskebordet

Påsken er for nogen, en tid med hygge, familietid og ikke mindst masser af lækkerier salte såvel som søde. Når påsken nærmer sig, er det tid til at fylde køkkenet med duften af hjemmebag, der bringer glæde til både store og små. Mine Påske cookies med tørrede abrikoser og cashewnødder som jeg har udviklet for Trope, er en dejlig kombination af sødme og knas, der giver en frisk og spændende variation af den klassiske cookie.

Tips til den perfekte cookie:
At bage gode cookies kræver lidt finesse og “learn by doing” – det har jeg om nogen lært og den dag jeg knækkede koden, var jeg ovenud GLAD!

  • Brug blødt smør: Smørret skal være blødt og ikke smeltet. Hvis smørret er for hårdt, vil det være svært at blande med de andre ingredienser, og hvis det er FOR blødt, kan kagerne blive flade og brede sig for meget under bagning.
  • Chill dejen: Lad altid dejen hvile i køleskabet inden bagning. Dette hjælper cookiesene med at holde deres form og giver en mere intens smag.
  • Undgå overbagning: Cookies fortsætter med at bage, når de er taget ud af ovnen, så tag dem ud, når de stadig er lidt bløde i midten. De vil sætte sig, mens de køler af. Så når uret ringer og du tænker “de er stadig for bløde” er det dit tegn på, at de skal ud.
  • Ensartet størrelse: Brug eventuelt en isske eller spiseske til at sikre, at dine cookies er ensartede i størrelse, hvilket giver en jævn bagning. Du kan også veje dem af.

Eksperimenter med smag:
Tørrede frugter, nødder og chokolade kan let udskiftes eller tilføjes for at skabe nye smagsvarianter. Prøv f.eks. at tilsætte tørrede tranebær, din favorit chokolade eller mandler for en anden smagskombination.

Lav ekstra portion:
Lav altid ekstra af din cookiedej. Du kan nemlig på forhånd rulle kuglerne og fryse dem ned til senere brug. På den måde, har du altid hjemmebag klar, til når du får gæster.

Påske cookies med tørrede abrikoser og cashewnødder er en skøn måde at bringe lidt ekstra glæde ind i påskefejringen og involvere de små. De er lette at lave, smager fantastisk, og kan nydes af både børn og voksne.

Er du på udkig efter flere kageopskrifter? Så klik her.

Antal personer: 20 stk

125g smør, blødt
90g brun farin
90g sukker
1 æg
1 tsk vaniljesukker
200g hvedemel
100g mandelmel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron

Andet
60g tørrede abrikoser, tern
50g usaltede cashewnødder, groft hakket
100g lys chokolade, hakket groft

1. Pisk smør, farin og sukker sammen i en røremaskine. Når blandingen er pisket godt sammen, tilføjes ægget og vaniljesukker.
2. Tilføj nu mel, natron, bagepulver og salt til blandingen. Når det hele er rørt sammen, skulle du gerne have en rå cookie dough.
3. Skær dine abrikoser ud i mindre stykker og hak cashewnødder samt chokolade groft. Tilføj det hele til dejen. Ælt det rundt.
4. Form dejen som en stor kugle og sæt den på køl i 40 minutter.
5. I mellemtiden tændes ovnen på 170 grader varmluft.
6. Rul mellemstore cookie dough kugler ud i hånden og anret dem på en bageplade med bagepapir. De skal cirka veje 40g pr kugle. Bag dem i ovnen i cirka 16 minutter, indtil de begynder at blive en smule gyldne, men kun lige. Lad dem derefter køle af på en rist, inden de serveres.


Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top