Sodavandsis Med Jordbær

Sodavandsis Med Jordbær: en forfriskende sommerfavorit

Når det danske sommervejr for alvor rammer, er det bedste vi ved, at spise is, hjemmelavet is. Miles elsker at hoppe med i køkkenet og finde på nye varianter. Nogle mere simple end andre og nogen som fungere og andre måske not so much. Den her opskrift på sodavandsis med jordbær, er ikke kun nem at lave, men også fuld af smag og naturlig sødme fra friske de jordbær. Isene er perfekt til både børn og voksne og køler dig ned på selv de varmeste dage.

Der er noget særligt ved at lave sin egen is derhjemme. Du har fuld kontrol over ingredienserne, og du kan eksperimentere med forskellige smage og kombinationer. Hjemmelavet sodavandsis er også en fantastisk måde at undgå de kunstige farvestoffer og smagsforstærkere, der ofte findes i købte is. Med friske jordbær som hovedingrediens får du ikke kun en intens frugtsmag, men også en naturlig sødme. Det bedste er dem man plukker selv og jo rødere jo bedre!

Tips og Variationer:

  • Andre frugter: selvom jordbær er fantastiske, kan du også eksperimentere med andre bær som hindbær eller blåbær. Eller prøv en kombination af flere frugter for at skabe din helt egen signaturis.
  • Sukkerfri version: hvis du vil lave en sukkerfri version, kan du erstatte sukkeret med et naturligt sødemiddel som stevia eller honning. Juster mængden efter smag.
  • Børnevenlige forme: hvis du laver isene til børn, kan du bruge sjove isforme med forskellige figurer for at gøre dem endnu mere spændende at spise. Det er altid et hit herhjemme at bruge forme med “mini” is. Dem vi har, har jeg i sin tid købt i Netto.

Sodavandsis med jordbær er en simpel, men utrolig tilfredsstillende sommergodte, som er let at lave derhjemme. Det er også en god måde, at lokke sit barn med i køkkenet, da det er sjovt og det er IS. Det giver dem plads til at udfolde deres kreative sind og motoriske evner.

Prøv også mine lækre mango is.

Antal personer: 6 Stk

500g friske jordbær
3 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker
1 dl vand

Andet
Isform med 6 huller

1. Skær toppene af alle jordbærerne og bring dem i kog sammen med sukker, vaniljesukker og vand. Rør undervejs og lad det koge, indtil bærerne er bløde nok til at blende.
2. Blend bær blandingen og lad den køle i 10 minutter, inden den fordeles ud i isformen.
3. Frys isene i nogle timer, indtil de er frosne, hvorefter de løsnes fra formen.
4. Opbevar dem i en beholder eller små poser i fryseren.


Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top