Bagt Cheesecake Med Hindbær

Bagt Cheesecake Med Hindbær: bedre end du tror!

Cheesecake er en klassisk dessert, elsket af mange for dens cremede konsistens og rige smag. Men når det kommer til at vælge mellem en bagt cheesecake og en non-bake cheesecake, er der store forskelle, der gør hver version unik. Jeg fortrækker anytime en bagt cheesecake, da smag og tekstur er anderledes.

Bagt cheesecake er en klassiker, der adskiller sig fra non-bake cheesecake på mange måder. Den mest åbenlyse forskel er selvfølgelig, at den bages i ovnen, hvilket giver kagen en tættere, rigere og mere cremet konsistens. Når en cheesecake bages, bliver ingredienserne som flødeost, æg og creme fraiche varmet op og sætter sig på en måde, der giver kagen en fast, men stadig fløjlsblød struktur. Dette står i kontrast til non-bake cheesecakes, som ofte er lettere og mere “geléagtig” i konsistensen, da de typisk bliver faste ved hjælp af gelatine eller flødeskum.

Tips til topping:

  • Anvend andre bær eller frugt og blend det
  • Brug hakkede nødder og frø for mere knas
  • Chokolade- eller karamelsauce
  • Din favorit chokolade, brækket i mindre stykker som eksempelvis Marsbar, Bounty, Lionbar etc.

Hvorfor Vælge Bagt Cheesecake?
Hvis du spørger mig har en bagt cheesecake en dybde i smagen, der ikke kan matches af en non-bake cheesecake. Den tættere, cremede tekstur og den karamelliserede smag gør den til en dessert, der virkelig føles som en luksus. Så vil du imponere gæsterne, synes jeg, at du skal prøve dig med denne! Det kan IKKE gå galt!

Vil du finde mere inspiration til flere søde kager, se her.

Antal personer: 6-8 Serveringer

Lag 1
200g digistive kiks
95g smør

Lag 2
400g philadelphia natural smøreost
100g sukker
2 æg
2 tsk vaniljesukker

Lag 3
500g creme fraiche 18%
50g sukker
½ tsk vaniljesukker

Lag 4
200g frosne hindbær
1 tsk citronsaft
1 spsk flormelis

1. Tænd din ovn på varmluft, 200 grader.
2. Start med første lag i kagen. Blend dine kiks i en mini mixer og smelt smør. Rør herefter de to ingredienser sammen.
3. Kom et stykke bagepapir i bunden af en springform, spænd formen og klip papiret til. Klip derefter endnu et stykke bagepapir til som er passende for kanterne indeni formen. Formen skal have en diameter på 21 cm.
4. Kom kikse blandingen i formen. Pres den godt ud hele vejen rundt og sørg for at den er lige tyk alle steder. Brug eventuelt et glas til at trykke kiksemassen med. Bag den 10 minutter i midten af ovnen og lad den derefter køle af i 5 minutter.
5. I mellemtiden piskes ingredienserne sammen til andet lag, hvorefter laget hældes hen over den bagte kiksebund. Bag nu kagen i 20 minutter i midten af ovnen.
6. Pisk 3 lag af kagen sammen og kog hindbær saucen op. Når hindbær saucen er kogt op, blendes den med en stavblender. Sæt begge elementer til side, indtil brug.
7. Når andet lag er bagt, er det vigtigt, at kagen får lov til at sætte sig og køle lidt i cirka 15 minutter, inden det sidste lag kommes på. Hvis ikke man venter ryger tredje lag igennem andet lag.
8. Kom tredje lag ovenpå kagen og bag den i 15 minutter i ovnen. Derefter skal kagen køle helt af, inden hindbær saucen forsigtigt smøres hen over.
9. Lad kagen stå på køl i cirka 3-4 timer.
10. Pynt kagen med friske hindbær og mynte, inden den serveres.


Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top