Japansk Okonomiyaki Pandekage

Japansk Okonomiyaki Pandekage: tag pandekagen til nye højder.

Har du nogensinde hørt om Okonomiyaki? Hvis ikke, læs med her. Okonomiyaki er en japansk pandekage, der kombinerer en række lækre ingredienser. Med dens unikke navn og utallige variationsmuligheder er Okonomiyaki en ret, der appellerer til både madelskere og dig, der er på udkig efter en ny kulinarisk oplevelse.

Hvad Er Okonomiyaki?
Okonomiyaki er en japansk pandekage, som navnet antyder, betyder “hvad du vil stege” på japansk.

Den grundlæggende version af Okonomiyaki består af en dej lavet af mel, æg, kål og vand eller dashi (en japansk bouillon), som derefter steges på en varm pande eller grill. Men det er fyldet og toppingen, der virkelig gør Okonomiyaki til noget særligt. Der er mange svar på den autentiske version, men også de mere innovative. Jeg er hoppet på den innovative bølge og kreeret en vegetarisk pandekage med kartofler fra Danespo. Pandekagen er toppet med chili mayo, friske forårsløg og sesamfrø, dertil soya på siden. – Den smag fantastisk og kartoffel fungere overraskende godt!

2 typer:
Der er to hovedvarianter af Okonomiyaki: Osaka-stilen og Hiroshima-stilen. I Osaka-stilen (den mest udbredte) blandes alle ingredienserne sammen i dejen, før den steges. I Hiroshima-stilen lægges ingredienserne lagvis, og retten inkluderer ofte nudler, hvilket giver en lidt anderledes tekstur og smagsoplevelse.

Tips:

  • Krydderier: hvis du vil give din Okonomiyaki et ekstra pift, kan du tilføje et drys chilipeber, stødt ingefær eller gurkemeje til dejen.
  • Saucen: brug andre saucer som eksempelvis goma dressing eller sød chilidsauce som topping/dyppelse.
  • Topping: lav en tallerken med forskellig topping, hvis i er mange. Dette giver mulighed for at variere. Du kan eksempelvis tilføje stegte rejer, friske urter eller nigellafrø.

Hvis du endnu ikke har prøvet denne pandekage version, TRY IT! Det er en super lækker ret – specielt, hvis du ligesom mig, elsker pandekager, men er mere til det salte end det søde.

Find inspiration til flere asisatiske opskrifter her.

Antal personer: 6-8 Stk

100g revet kartofler
100g æg nudler, kogt
½ spidskål, snittet fint
½ pose revet gulerod, precut
3 fed hvidløg, presset
2,5dl grøntsagsbouillon
1 tsk løgpulver
160g mel
6 æg
Rapsolie

Topping
Sriracha Mayo
2 forårsløg, hakket fint
Ristede løg

Andet
Soya, på siden

1.Kom de revede kartofler i en skål med koldt vand og lad dem stå i 5 minutter. Gør dette af to omgang. Kom derefter kartoflerne i en si, hæld kogende vand hen over dem og lad dem derefter dryppe af.
2. Tilbered din nudler som anvist og forbered grøntsager.
3. Kom alle grøntsagerne til pandekagerne i en stor skål og vend det godt rundt.
4. Opvarm en pande ved middelvarme med lidt olie. Tilføj en god klat pandekagedej på panden og lad pandekagerne stege i cirka 4-5 minutter, indtil de er gyldne.
5. Top dine pandekager med mayo og løg og server soya på siden.


Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top