Australsk Parme

Den her opskrift har jeg virkelig glædet mig til at dele med jer herinde! Parme som de kalder den i Australien. Faktisk var det en af de allerførste retter jeg blev introduceret for, på den lokale pub jeg arbejdede hos og efterfølgende har Adam serveret dem til os herhjemme mange gange – Adams er uden tvivl den bedste!

Australsk parme også kendt som chicken parmigiana er en klassiker, der er elsket af mange og ofte nydt på pubber over hele Australien. Det er uden tvivl en af mine favoritter. Retten består af en saftig kyllingefilet, der er paneret, friteret og derefter bagt med tomatsauce, hamburgerryg eller skinke og smeltet ost på toppen. Serveret med sprøde pommes frites og eventuelt en frisk grøn salat.

Tips

  • Har du ikke hamburgerryg i skiver, kan du snildt skifte den ud med kyllingepålæg i stedet
  • Vil du gå all-in kan du lave din tomatsauce fra bunden, men i min opskrift, har vi brugt færdigkøbt, for ligesom at gøre processen hurtigere og nemmere og fordi – sådan gør Adam

Jeg håber du bliver ligeså glad for denne opskrift som vi er herhjemme! Rigtig god fornøjelse!

Antal personer: 4 Personer

650g kyllingebryst
3 æg
2 spsk mel
250g pankorasp
250g rasp
1 spsk Herbes de Provence urter
2 tsk flagesalt
1 tsk peber
Rapsolie

Topping
1 gl Dolmio pastasauce, vælge selv variant
1 pk hamburgerryg
140g revet mozzarella

Andet
Pommes frites

1. Skær fedtet af kyllingen og halver hvert bryst, ved at skære igennem fra siden, så hvert stykke giver to flade kyllingefileter.
2. Kom æggene i en skål og pisk dem med en gaffel.
3. Kom mel, rasp og krydderier i en skål og vend det rundt med en ske.
4. Vend kyllingen i æggene, efterfulgt af rasp blandingen. Sørg for at de godt dækket med blandingen. Fortsæt denne proces, indtil alle kyllingestykkerne er paneret.
5. Varm olien op i en dyb pande. Kom ikke for meget i, men lad olien dække halvdelen af kyllingen fra bunden og op. Smid kyllingestykkerne i panden, når olien er klar. Dette kan du tjekke ved at smide et par krummer i olien – bobler den uden at sprøjte er den klar. Fritere kyllingen, indtil den er gyldenbrun på begge sider. Kom derefter stykkerne på en tallerken med køkkenrulle, så fedtet, kan trækkes ud.
6. I mellemtiden tændes ovnen på 180 grader, varmluft. Beklæd en bageplade med et stykke bagepapir.
7. Smid dine pommes frites i ovnen eller som vi i en air fryer.
8. Anret kyllingestykkerne på bagepladen. Top dem med to spiseskeer pastasauce på hver, efterfulgt af et stykke hamburgerryg. Drys som det sidste med revet mozzarella.
9. Bag kyllingen i ovnen, indtil osten smelter og gratinere.
10. Server dine parmas med pommes frites.

Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram @foodcomaandtravel.juliebagger_. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top