Bastogne Småkager
- Tilberedning 1 t 30 min.
75g blødt smør
90g brun farin
1 tsk natron
1 tsk stødt ingefær
1½ tsk stødt kanel
100g lys sirup
2 spsk majsmel
250g hvedemel
1. Pisk smør og farin sammen på en røremaskine.
2. Tilføj derefter resterende ingredienser og ælt det hele godt sammen.
3. Kom dejen ud på et spækbræt og del den op i to lige store stykker.
4. Rul først de to stykker til aflange ruller og pres derefter siderne sammen, så rullerne i stedet udgøre aflange rektangler.
5. Film de aflange dej stykker og lad dem køle i cirka 1 time.
6. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn og beklæd to bageplader med bagepapir.
7. Skær kagerne ud med 1 centimeters tykkelse, anret dem på bagepladen og tryk dem flade med en gaffel – ikke alt for flade.
8. Bag kagerne i midten af ovnen i cirka 8-10 minutter og lad dem derefter køle helt af på en rist, inden de serveres.