Blåbær Brunchbar
- Tilberedning 3 t 30 min.
Lag 1
80g havregryn
150g hvedemel
50ml lys sirup
60ml kokosolie, smeltet
2 tsk vaniljesukker
1 tsk Himalaya salt
Lag 2
250g friske blåbær fra Blåbærgården
1 citron, saften
30ml lys sirup
20g chiafrø
Lag 3
50g havregryn
35g hvedemel
20ml lys sirup
25g smørspray, bruger du almindelig smør, brug lidt mindre
1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft. Anret et stykke bagepapir i et ildfast fad med målene 23,5cm x 23,5cm.
2. Bland alle ingredienserne til første lag sammen i en skål – gerne med hænderne, så sirup og olie æltes godt ind i de tørre ingredienser. Kom blandingen i fadet og tryk det kompakt og efterlad ingen huller. Kom fadet på køl, indtil næste lag er klart.
3. Begynd på blåbærlaget. Kom alle ingredienserne i en kasserolle og kog dem op med omrøring undervejs. Lad det koge indtil bærerne springer og saucen tykner og tag den derefter af varmen.
4. I mellemtiden æltes ingredienserne til din crumble sammen med hænderne.
5. Smør forsigtigt bær saucen udover det første lag og drys med din crumble. Bag din morgenmadsbar i 35 minutter i midten af ovnen, indtil den bliver gylden.
6. Sæt din bar på køl i 2 timer. Den skal være helt kold, inden den skæres ud i stykker.