Boller i Karry

Antal personer: 4 Serveringer

450g hakket kyllingekød
1 æg
1 løg, revet fint
2 spsk hvedemel
1 spsk havregryn
½ tsk friskkværnet peber
½ tsk friskkværnet salt
1 terning kylling bouillon

Sauce
45g smør
2 spsk karry
1 løg, tern
25g hvedemel
250ml mælk
500ml kylling bouillon
Smag til med salt og peber

Andet
4dl basmati ris
1 håndfuld frisk persille, hakket fint

1. Bland alle ingredienserne til kødbollerne sammen. Form små kugler af kødet cirka 25 gram per kugle.
2. Varm en gryde op med vand. Når vandet koger kommes en bouillonterning og kødbollerne i. Kødbollerne skal koges møre i cirka 7 minutter, hvorefter de fiskes op med en hulske og anrettes på en tallerken, indtil brug.
3. Kog risen i letsaltet vand efter anvisning.
4. Gå i gang med saucen. Smelt smør i en gryde og tilføj karry og løg. Lad elementerne simre, indtil løgene er bløde.
5. Tilføj mel og pisk godt, indtil du har en melbolle.
6. Tilføj nu mælk og bouillon på slum og rør i saucen undervejs ved middelvarme. Hver gang saucen tykner tilføjes der mere væske.
7. Når al væsken er brugt op, tilføjes kødbollerne og der kommes låg på gryden. Lad saucen simre i cirka 10 minutter
8. Server retten med lidt frisk persille på toppen.

Scroll to Top