Efterårstærte Med Karamel & Kiwibær
- Tilberedning 1,5 time
Tærtebund
250g havrekiks
100g smeltet smør
Andet
200g mælkechokolade
Karamel Sauce
200g sukker
50g smør, tern
1,25 dl piskefløde
1 knivspids flagesalt
Pynt
150g kiwibær, skiver
Citronmelisse
1. Start med at tænde ovnen på 200 grader, varmluft. Find en aflang rektanglet tærteform frem med målene 35×11 centimeter og smør formen med smør.
2. Kom dine havre kiks i en blender og blend dem godt. Bland kiksene sammen med den smeltede smør i en skål, hvorefter blandingen trykkes ned i kageformen ved hjælp af hænderne.
3. Bag kagebunden I midten af ovnen i 10 minutter. Tag den herefter ud og lad den køle helt af. Du kan eventuelt bruge en ske til, at trykke midten af kagen lidt ned, hvis den er hævet op under bagning.
4. Begynd på karamel saucen. Start med, at varme sukkeret op i en gryde. Lad det smelte stille og roligt, uden at du rører i det. Når sukkeret er opløst helt, fjernes gryden fra varmen. Tilsæt smør og rør på en og samme tid. Kom gryden tilbage på kogepladen ved svag varme og tilsæt fløden med det samme, samtidig med, at du rør i karamellen. Når karamellen er blevet glat og tyk, fjernes den fra varmen. Drys karamellen med lidt flagesalt. Lad karamellen køle af.
5. Smelt chokoladen over et vandbad. Når chokoladen er smeltet, smøres den hen over bunden og op af kanterne på kagebunden – brug eventuelt en pensel. Sæt kagen på køl, så chokoladen kan størkne.
6. Kom karamellen i tærtefordybningen og fordel den ud over hele kagen. Sæt derefter kagen på køl i 15 minutter.
7. Skær de friske kiwibær i kvarte og del dem ud over kagen. Pynt med friske blade citronmelisse.
Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!