Flagermus Trøfler
- Tilberedning 1 t 15 min.
500g kagerester
200g flydende chokolade
2 spsk romessens
3 spsk kakao
3 spsk hindbærmarmelade
75 g revet marcipan
Overtræk
300g mørk chokolade
Andet
Brun krymmel
Oreos, uden fyld, halveret til vinger
Sukkerøjne
1. Bræk alle kage resterne i mindre stykker og kom dem i en skål – jeg bruger røremaskine.
2. Smelt chokoladen over vandbad og hæld den derefter ned i skålen med kagerester og resterende ingredienser til dejen. Rør det hele grundigt sammen.
3. Når dejen er æltet færdigt, formes den til en kugle, filmes og kommes på køl i 30 minutter.
4. Tag dejen ud fra køl og form den til små kugler med en vægt på 45 gram. Kom kuglerne på køl, indtil chokoladen til overtræk er klar.
5. Smelt chokoladen til overtræk over vandbad, kom krymmel i en dyb tallerken og separere Oreo kiksene fra fyldet i midten og halver småkagerne, så det danner vinger til flagermusene.
6. Vend forsigtigt kuglerne i chokoladen og anret dem derefter på et stykke bagepapir. Sæt med det samme vinger i siderne på kuglerne og øjne som ønsket og drys med krymmel, inden chokoladen størkner.
7. Opbevar kuglerne i en lufttæt beholder på køl.