Friterede Kartoffelkugler Serveret Med Bearnaise Mayo
- Tilberedning 1 t 30 min.
Kartoffelkugler
550g skrællede bagekartofler, mellemstore tern
150g revet cheddarost
3 spsk majsstivelse
1 tsk løg pulver
1 tsk barbecue krydderi
½ tsk friskkværnet peber
Bearnaise mayo
1 stort æg
1 tsk mild sennep
2 spsk bearnaise essens
½ tsk friskkværnet peber
1½ dl rapsolie
1 lille håndfuld frisk estragon, hakket groft
Andet
termometer
1L rapsolie
1. Start med at koge kartoflerne i letsaltet vand. Når kartoflerne er kogt godt, køles de af i 10 minutter.
2. Imens kartoflerne koger, laves bearnaise mayo.
3. Kom ægget i en smal høj beholder sammen med sennep, bearnaiseessens og peber. Blend elementer grundigt med en stavblender. Tilføj derefter rapsolie stille og roligt på slum, imens der blendes. Som den sidste vendes den friske estragon i med en dejskraber. Sæt bearnaise mayo på køl, indtil den skal bruges.
4. Vend de kogte kartofler ud på en stor tallerken og mos dem med en gaffel. Tilføj resterende ingredienser til kartoffelkuglerne, oveni de moste kartofler og vend det hele godt sammen. Saml ingredienserne til en stor kugle og kom den på køl i 15 minutter.
5. Form den store kartoffelkugle til små fingervenlige kugler og anret dem på et fad.
6. Varm olien op i en kasserolle eller lille gryde. Tjek om den er varm nok ved at stikke et termometer i eller et grillspyd – bobler det omkring spyddet er olie klar. Den skal ikke være varmere en 160 grader.
7. Kom forsigtigt kuglerne i den varme olie. 8.Når kuglerne er sprøde og gyldne fiskes de op med en hulske og placeres på noget køkkenrulle.
8. Kom kuglerne i en serveringsskål og server med bearnaisedippen på siden.