Fuldkorns Lasagne
- Tilberedning 1,5 time
Kødsauce
2 rødløg, tern
2 spsk rapsolie
4 revede gulerødder
500g hakket oksekød
1 ds tomatpure
1 spsk tørret oregano
2dl grøntsagsbouillon
1 ds hakkede tomater med basilikum
1 tsk salt
Peber efter smag
Hvid sauce
35g smør
3 spsk hvedemel
3dl mælk
½ tsk stødt muskatnød
Smag til med salt & peber
Andet
Fuldkornslasagneplader
170g revet mozzarella
1. Kom løg på en pande med lidt olie og svits dem, indtil de er bløde.
2. Tilføj kødet til panden og brun det af.
3. Tilføj de revede gulerødder, tomatpuré og oregano og svits det hele af.
4. Tilføj bouillon og de hakkede tomater og vend det rundt med resten af ingredienserne. Smag saucen til med salt og peber. Lad det simre i 10 minutter.
5. Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn og smør et ildfast fad med smør eller olie. Jeg bruger et mellemstort ovalt fad.
6. Begynd på den hvide sauce. Smelt smør i en lille gryde og tilføj herefter melet med konstant omrøring. Når blandingen er blevet klumpet i konsistens tilføjes mælken på slum. Smag saucen til med muskatnød, salt og peber og lad den simre i 5-10 minutter, så den kan tykne lidt.
7. Kom et tyndt lag hvid sauce i bunden af det ildfaste fad, efterfulgt af lasagneplader og tilslut kødsaucen. Fortsæt denne rækkefølge en gang til og slut af med at toppe lasagnen med revet mozzarella.
8. Bag lasagnen I midten af ovnen i 40 minutter, indtil du kan stikke en kniv hele vejen igennem og pladerne er bløde.
9. Server eventuelt lasagnen med en frisk salat på siden.
Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram @foodcomaandtravel.juliebagger_. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!