Hvidløgsbagte Andelår Serveret På Grønkålssalat

Antal personer: 2-4 serveringer

2 store andelår
15g smeltet smør
Rapsolie
2 spsk gåse- og andesteg krydderi fra Ankerkraut
Salt og peber efter behag
4 fed hvidløg, halveret
3 kviste rosmarin

Salat
250g hakket grønkål
100g granatæblekerner, købt pillet
2 appelsiner, skiver

Appelsin dressing  
2 appelsiner, saften
2 spsk ravigotte eller mild sennep
2 fed hvidløg, presset
Friskkværnet salt og peber efter smag

1. Tænd ovnen på 160 grader almindelig ovn og find et ildfast fad frem.
2. Anret andelårene i fadet og pensel dem med smør og olie.
3. Drys andelårene med gåse- og andestegs krydderi og friskkværnet peber.
4. Anret hvidløg og rosmarin rundt omkring andelårene og sæt derefter fadet i ovnen i 2 timer. Tjek altid, inden lårene tages ud, om de har nået de 70 grader inde ved benet.
4. Sorg for at “bade” lårene i saucen 2-3 gange undervejs for mere smag.
5. Imellem tiden forberedes salat og dressing. Anret elementerne til salaten pa et fad og ryst ingredienserne til dressingen sammen i et glas og smag den til med salt og peber.
6. Nar andelårene er færdige, skal de hvile i 5-10 minutter, eventuelt under folie.
7. Anret de bagte andelår ovenpå salaten og pil dem nar de skal spises.

Scroll to Top