Indbagt Laks
- Tilberedning 45 min.
1 rulle butterdej
500g varmrøget laks
2 spsk rapsolie
2 fed hvidløg, presset
½ bdt dild, hakket fint
75g spinat
300g natural cream cheese
1 spsk tørret dild
Salt og peber efter smag
1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft og anret et stykke bagepapir på en bageplade.
Kom olie, hvidløg, dild og spinat på en pande og steg det godt, indtil al væden fra spinaten er fordampet. Tilsæt derefter smørosten, tørrede dild og smag til med salt og peber.
2. Rul butterdejen ud på bagepladen og bræk laks i mindre stykker. Anret laks en smule over midten på dejen, fra den ene ende og ned – dette er fordi dejen skal foldes hen over laksen, så der skal være plads.
3. Kom ostefyldet ovenpå laksen og fold dejen henover fyldet. Brug en gaffel til at lukke hele vejen rundt. Vil du lave stjerner eller andet fint pynt, skal du bruge en rulle butterdej mere.
4. Pensel butterdejen med æg og bag den i ovnen i cirka 20 minutter, indtil dejen er gylden.