Lakrids Citron Specier
- Tilberedning 2 timer
1½ øko citroner, skald
150g blød smør
225g hvedemel
100g sukker
1 tsk vaniljepaste
3 tsk lakridspulver eller granulat
1. Start med at rive skallen af citronerne.
2. Ælt efterfølgende alle ingredienser godt sammen, indtil smørret er æltet helt ud.
3. Del dejen op i 2 klumper og rul dem til aflange pølser.
4. Pak dem ind i bagepapir eller husholdsningsfilm og sæt elastik omkring enderne. Sæt rullerne på køl i 1 time.
5. Tænd din ovn på 200 grader, varmluft. Anret bagepapir på tre bageplader.
6. Tag nu rullerne ud og skær dem forsigtigt ud med en tykkelse på cirka 1 cm. Kom dem en efter en over på bagepladerne. Placer dem ikke for tæt på hinanden.
7. Bag dem i midten af ovnen i 8 minutter, indtil gyldne.
8. Når kagerne er færdige, køles de af på en rist.