Print Friendly, PDF & Email

Linselasagne

Antal personer: 4 personer

Fyld
300g linser, kogte
1 squash
4 gulerødder
1 gul peberfrugt
2 rødløg
3 hvidløg
1 tsk salt
1 tsk oregano
½ tsk peber
1 ds hakkede tomater

Bechamelsauce
60g smør
2 spsk hvedemel med top
½L mælk
1 tsk revet muskatnød
Smag til med salt og peber

Andet
Lasagneplader
1 kugle mozzarella, revet i stykker, drænet HELT fri for væde
Frisk oregano

1. Start med at skylle og koge din linser i letsaltet vand efter anvisning. Kog dem til de er al dente.
2. Kom squash, gulerødder, peberfrugt og løg i en foodprocessor og hæld derefter fyldet i en dyb pande sammen med linserne. Tilføj oregano, salt og peber. Steg elementerne indtil væden er fordampet fra grøntsagerne og tilføj derefter de hakkede tomater. Lad det simre i cirka 10 minutter ved høj varme og omrøring undervejs.
3. I mellemtiden laves bechamelsaucen. Kom smørret i en gryde og lad det smelte. Når smørret er smeltet tilføjet melet. Rør de to elementer godt sammen, indtil det klumper. Tilføj derefter mælken på slum. Når det sidste af mælken er tilføjes, slukkes der for varmen, så saucen ikke tykner alt for meget.
4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og smør et ovnfast fad med smør.
5. Kom først et linselag i bunden, efterfulgt af lasagneplader og bechamelsauce, gentag denne proces en gang mere og kom lasagnen i ovnen. Kom først mozzarellaosten ovenpå lasagnen 10 minutter inde i bagningen.
6. Bag lasagnen i ovnen i 40 minutter og lad den derefter hvile i 5-10 minutter.
7. Pynt eventuelt lasagnen med frisk oregano.

Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top