Mini Kartoffelpizza Med Mascarpone & Frisk Rosmarin
- Tilberedning 45 min.
2 ruller butterdej
200g mascarpone
100g små runde kartofler
½ dl olivenolie
1 bdt frisk rosmarin
groft salt & peber
1.Tænd ovnen på 200 °C almindelig ovn og beklæd to bageplader med bagepapir.
2. Rul butterdejen ud, en rulle ad gangen, så dejen ikke tørrer ud.
3. Opdel hver dej i 6 lige store firkanter (dvs. 12 i alt) og placer en rund kageudstikker med en diameter på 9 cm ovenpå en firkant ad gangen og tryk bundene ud.
4. Lav herefter et rundt omrids ovenpå hver bund med en kageudstikker med en diameter på 7 cm. Tryk ikke ringen hele vejen igennem dejen, men kun så det lige kan anes, at ringen er ved at gå igennem.
5. Fjern den overskydende dej omkring bundede og placer dem på bagepladerne med god afstand.
6. Smør den inderste cirkel af bundende med et godt lag mascarpone.
7. Skyl og riv de små kartofler, på et mandolinjern og kom dem i koldt vand i 5 minutter. Det er vigtigt, at kartoflerne rives så tyndt, at man næsten kan se igennem skiverne.
8. Kom kartoffelskiverne i en skål med kogende vand i 5 minutter og dup dem herefter med et rent viskestykke.
9. Fordel skiverne ud på pizzabundene ovenpå mascarponen. Brug cirka 5-6 små skriver kartoffel på hver.
10. Pensl pizzaerne let med olivenolie.
11. Skyl og pil den friske rosmarin.
12. Drys pizzaerne med rosmarin, salt og peber.
13. Bag dem i midten af ovnen i 10 minutter, indtil kanterne er gyldne.