Pizzasnegle Med Kyllingetern & Dip
- Tilberedning 1 t 30 min.
Dej
25g gær
3dl lunken vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 spsk olivenolie
550g hvedemel
Fyld
1½ ds tomatpuré
220g kyllingetern
150g majs
120g revet mozzarella
2 spsk tørret oregano
1 håndfuld frisk oregano, hakket fint
Dip
2 rødløg, kvarte
4 fed hvidløg
2 gulerødder, halveret på langs
½ rød peberfrugt
3 spsk olivenolie
Salt og peber
1 ds tomatpuré
1 tsk tørret oregano
1 ds hakkede tomater
3 dl passata sauce
1. Opløs gæren i den lunkne vand.
2. Kom herefter resterende ingredienser i vandet, undtagen melet som tilføjes på slum. Ælt det hele godt sammen, indtil dejen begynder at slippe skålen.
3. Lad dejen hæve tildækket i en time og begynd i mellemtiden på dippen.
4. Tænd din ovn på 200 grader, varmluft. Anret bagepapir i en dyb og på flad bageplade.
5. Kom løg, gulerødder og peberfrugt i en pose og ryst det hele sammen med olie. Fordel grøntsagerne ud over den flade bageplade og drys dem med salt og peber. Bag det hele i ovnen i cirka 20 minutter, indtil gulerødderne er bløde. Lad ovnen stå tændt til pizzasneglene.
6. Kom tomatpuré i en gryde og svits den af sammen med den tørrede oregano. Tilføj de bagte grøntsager, samt resterende ingredienser til dippen og varm det hele op, indtil dippen koger. Blend dippen med en stavblender og smag den til med salt og peber. Sæt den på køl, indtil pizzasneglene er klar.
7. Når dejen er færdig med, at hæve rulles den ud på et mel belagt bord. Rul dejen ud til aflang rektangel og smør den med tomatpuré.
8. Drys kylling, majs, ost og oregano udover dejen og rul den derefter til en stram pølse og skær en snegl ud, en efter en med en tykkelse på 2,5 cm.
9. Placer sneglene en efter en på bagepladen og bag dem i midten af ovnen i cirka 15 minutter, indtil gyldne. Afhængig af ovn, kan det godt tage et par minutter ekstra at bage dem.