Smashed Kartoffelpizza Med Gravad Laks & Friske Urter
- Tilberedning 45 min.
800g kogte røde kartofler
40g revet parmesan
Salt og peber efter smag
Dressing
200g creme fraiche 18%
2 spsk tørret dild
1 spsk citronsaft
Smag til med peber, tilføj ikke salt, da laksen er meget saltet
Topping
140g gravad laks
1 bdt frisk dild
½ bdt karse
1 håndfuld frisk rucula
Andet
1 citron, både
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og beklæd en bageplade med et stykke bagepapir.
2. Anret de kogte kartofler tæt samlet, så de danner en cirkel, ovenpå bagepapiret. Læg et bagepapir hen over kartoflerne og pres dem, så de bliver “smashed”. Fjern derefter bagepapiret og drys “kartoffelbunden” med revet parmesan, salt og peber. Bag kartoffelbunden i ovnen i 25 minutter.
3. Bland i mellemtiden ingredienserne til dressingen sammen.
4. Når tærten er kølet helt af toppes den med dressingen efterfulgt af laks, urter og rucola.
5. Server tærten med citron på siden.