Spooky Spøgelses Småkager

Antal personer: 14 stk

Mørdej
90g smør, tern, stuetemperatur
150g mel
60g flormelis
1 spsk kold vand

Fyld
Jordbær syltetøj eller din egen favorit

Andet
Mellemstor hjerte udstikker
Flormelis

1. Kom alle ingredienserne til mørdejen i en skål og ælt det hele grundigt, indtil smørret er æltet ud. Form dejen til en kugle og film den, hvorefter kuglen sættes på køl i cirka 30 minutter.
2. Tænd ovnen på 190 grader varmluft og beklæd en bageplade med et stykke bagepapir.
3. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir med en tykkelse på cirka en ½  centimeter.
4. Brug hjerte udstikkeren og stik så mange hjerter ud så muligt. Halver hjerterne lodret og anret alle småkagerne på bagepladen.
5. Brug fingrene til at forme en lille hale. Jeg skubber bunden af kagerne lidt til siden.
6. Brug en tyl med rundt hoved (lille) og lav øjne på spøgelserne, på halvdelen af kagerne. Vend derefter tyllen om og lav munde på samme stykker som dem med øjne.
7. Bag kagerne i midten af ovnen i 8 minutterne og lad dem derefter køle helt af.
8. Smør alle bundene let med syltetøj, undgå klumper. Smør ikke for meget på, da syltetøjet eller ryger ud over siderne.
9. Inden toppene sættes ovenpå syltetøjet, drysses de med flormelis, så de bliver helt hvide.
10. Anret forsigtigt toppene ovenpå laget af syltetøj og tryk dem ikke ned.
11. Opbevar ekstra småkager, uden syltetøj, i en lufttæt beholder for senere brug.

Scroll to Top