Tomat Risotto
- Tilberedning 40 min.
500g cherrytomater, halve på langs
2 rødløg, tern
2 hvidløg, presset
4 spsk olivenolie
300g risotto ris
1 ds tomatpure
2dl hvidvin
1,1L grøntsagsbouillon
30g parmesan ost, revet
Salt og peber efter smag
Pynt
Revet parmesan ost
Frisk basilikum
1. Opvarm en dyb pande med olie og tilføj tomater og løg. Lad det stege, indtil løgene er blanke og bløde.
2. Kom risene i gryden og lad dem suge alt væden, hvorefter tomatpure tilføjes.
3. Svits tomatpuréen godt af og tilføj derefter hvidvin.
4. Lad vinen koge ind og tilføj dernæst bouillonen på slum med omrøring undervejs. Smag til med salt og peber.
5. Lad retten simre i 15 minutter, ved middelvarme, indtil risen er kogt.
6. Sluk for varmen og tilføj parmesanost til retten. Rør det rundt, indtil osten er smeltet.
7. Pynt risottoen med revet parmesan og frisk basilikum.