Græsk Farsbrød M. Kartofler & Tzatziki

Et af mine favorit cousines er det græske. For mig er Grækenland ikke kun mad. Det er os landet, øerne, musikken, kulturen, naturen og menneskene er i det store hele en forbløffende kombination af glæde, stolthed og gæstfrihed. Dets fantastiske mad klassikere går man aldrig helt fejl af og jeg selv er stor tilhænger af feta, tomater og oliven som græsk mad ofte indvolvere på den ene eller anden måde. Jeg laver jævnligt græsk mad herhjemme og i denne omgang blev det til græsk farsbrød. Spiser du ikke kød, kan du sagtens udskifte det hakkede fars med en plantebaseret version.

4 Serveringer

1 Time

Ingredienser

500g hakket oksekød
100g soltørrede tomater
1 gl. grønne oliven m. Peberfrugt
1 rødløg
2 hvidløg
100g feta tern
2 spsk. tørret oregano
2 pk. Baconslice
Salt & peber efter smag

Tilbehør
500g kartofler
1 dl olivenolie
2 spsk. Tørret oregano
Salt & peber efter smag

Tzatziki
Find opskriften HER

Fremgangsmåde

1. Kom farsen i en skål.

2. Tænd ovnen på 200 °C almindelig ovn.

3. Dræn de soltørrede tomater og hak dem fint.

4. Hak oliven, løg, hvidløg og smuldre feta og kom alle ingredienserne i skålen med fars og ælt det hele godt sammen.

5. Form farsen i et ildfast fad og fom det til et brød.

6. Kom bacon lodret henover farsbrødet og derefter hele vejen rundt i bunden, så skiverne overlapper hinanden.

7. Skyl kartoflerne og skær dem i kvarte. Vend dem i olie, oregano salt og peber og anret dem efterfølgende i fadet med farsbrød, så de ligger placeret omkring kødet.

8. Kom farsbrødet i ovnen og bag det i 45 minutter.

9. I mellemtiden forberedes tzatzikien – find opskriften HER.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *